Jäsenistö ja Johtokunta

nahkuri Emanuel Lähde

nahkuri Emanuel Lähde

Visuveden Työväenyhdistys on perustettu 1.1.1906 Rantapusun pirtissä Visuvedellä ja toiminta aloitettiin ottaen mallia Lappeenrannan Työväenyhdistyksen säännöistä ja yhdistyksen toiminnan alkuun saattoivat nahkuri Emanuel Lähde ja hänen työmiehensä Eetu Wesanen sekä Emil Aatunpoika Nieminen.
Aluksi toiminnan suuntaa haettiin haparoiden; päätettiin liittyä haaraosastona Työväen- yhdistys Tulevaisuuteen joka toimi Ruoveden kirkolla ja välillä vedettiin suuntaa Suomalaiseen Puoluehallintoon, vuoroon sinne ja tänne. Päätökseksi sitten jäi lopulta liittyminen Työväenyhdistys Tulevaisuuteen.
Taloudellisessa mielessä toiminta käynnistettiin tyhjästä lahjoitusvaroin; tuomari Luutonen kolme markkaa, Santeri Järvinen ja Lauri Mäkinen kumpikin yhden markan, tilikirjan mukaan tammikuun 6. päivä on yhteensä kirjattu saatuja lahjoituksia 8 mk 50 penniä ja tuosta rahamäärästä oli erikseen nimetty 35 penniä lukutuvan perustamista varten.

Ensimmäinen "Seisova johtokunta" jonka tehtävänä oli sääntöjen laatiminen valittiin tammikuun 6. päivänä.

Eemil Nieminen, Kaapo Ilonen, Lahja Kangaspusu, Toivo Rantanen, Eetu Mäkinen, Reinhold Mäkinen, Herman Julin ja Eemil Peltoniemi.

Työväenyhdistyksen 1. puheenjohtaja 1906 -

metsäpäällysmies Herman Julin toimi työväenyhdistyksen 1. johtokunnassa,

raatari Reinhold Mäkinen toimi työväenyhdistyksen rahastonhoitajana sekä hoiti Visuveden Puhelinkeskusta.

Kuva puuttuu,

Kuva puuttuu,

Uusimmat kommentit

08.04 | 10:50

laitoin sähköpostitse email@visuvedentykehitys.fi

t pekka

Jaa tämä sivu