9. syys, 2019

Kiitos Visuvesiläiset


Olemme tytyväisiä, Kiitos Visuvesiläiset emme ole -veteläisiä!

perjantaina 6.9.2019 Visuveden Työväentalolle kokoontuneet saivat seurata n. 30 vuotta sitten Antti Kuurilan videoimaa filmiä Ruoveden Työväenyhdistyksistä ja -taloista joita aikanaan toimi suuri joukko kunnan alueella. Mailma on vuosien saatossa muuttunut ja ihmisten elämä on tullut hektisemmäksi, niinpä kaikilla tahtoo olla kiire mihin milloinkin. - Filmiä seuratessamme näimme kuinka varsin monet meille tutut henkilöt olivat jääneet muistoihin, samoin työväenyhdistykset ja -talot. Emme aina tule ajatelleeksi ettei ole mitään pysyvää. Eipä kenenkään mieleen aikoinaan tullut epäillä etteivätkö työpaikat Visuvedellä ole pysyviä kunnes sitten taannoin - johan siittä on vuosia - Visuvesi Oy:n toiminta päättyi.

Visuvesi on kuitenkin edelleen hyvä paikka elää ja harrastaa kunhan muistamme, että kaikki me tarvitsemme toisiamme - älkäämme jättäkö ketään yksikseen.

Seurantalot

Seurojen ja työväenyhdistysten talot ovat kaikille avoimia kokoontumis-, harrastus- ja juhlatiloja. Seurantaloja on noin 2500 eri puolilla Suomea. Monet niistä ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita.

Seurantalot ovat monimuotoinen ryhmä eri aikakausien arkkitehtuuria edustavia taloja, joita mm. nuoriso- ja raittiusseurat, maamiesseurat sekä työväenyhdistykset ovat rakentaneet kokoontumistiloikseen. Vanhimmat säilyneet talot on rakennettu 1880-luvulla. Myös vanhoja kansakouluja ja muita rakennuksia on muutettu seurantalokäyttöön. Nykyisin talot toimivat kylien ja kaupunginosien kokoontumis- ja tapahtumatiloina.

Perinteisen seurantalon tunnusmerkki on suuri juhlasali, jossa on usein myös näyttämö.

Uusimmat kommentit

08.04 | 10:50

laitoin sähköpostitse email@visuvedentykehitys.fi

t pekka

Jaa tämä sivu